En del af dcu.dk DCU-Camping Rørvig Strand

Campingplads i Rørvig - Nordsjælland

Spændende seværdigheder ved DCU-Camping Rørvig Strand

DCU-Camping Rørvig Strand ligger i et af Danmark mest idylliske naturområder. Derudover ligger campingpladsen også tæt på mange spændende seværdigheder.

Tag på glasmuseum og se en unik samling

Anneberg Samlingerne er Nordeuropas største private glassamling. Her findes glas lige fra den græske og romerske oldtid over det 17.-18. århundrede og frem til nyere tid. Museet rummer også samlinger af porcelæn og arkæologiske fund.

Hovvig vildtreservat

Hovvig Vildtreservat er et område med rørskove, sumpholme, spredt pilekrat og fugtige enge giver en lang række vandfugle ideelle livsbetingelser. Her kan bl.a. ses rastede knopsvane, sangsvane, pibesvane, grågæs, gråand, krikand, skeand, spidsand, taffeland, troldand, hvinand og blishøne. Rovfugle som musvåge, rørhøg, blå kærhøg og fiskeørne kan også ses på træk her. På cykel kan man forsætte videre mod Rørvig - en dejlig tur med masser af naturskønne områder.

Dybesø

Kør på cykel eller gå en tur i Rørvig sandflugtsplantage. Turen er på omkring 8 km i alt fra campingpladsen og hjem igen. Skiltning af turen starter 1 km fra campingpladsen ved Lyngkroen, derfra er der skilte hele vejen til Dybesø. Tag turen og oplev den skønne natur både om foråret, sommeren og om efteråret. Om sommeren er der rig mulighed for at tage en dukkert under vejs.


 

FOTO: © René Kragh - Læs om Rørvig på Rørvig.net

 

Dyrehøj

Hvor langt kan du mon se? Fra Dyrehøj kan man overskue Sjællands Odde, Sejrø Bugten og Hesselø Bugten.

En vandretur i Sonnerup Skov?

Sonnerup er på mange måder en ung skov. Beplantningen af området blev vedtaget ved kongelig resolution i 1799. Selve arbejdet kom i gang i 1803, men det var ikke før i 1822, man overkom de meget vanskelige vækstforhold i området. Skoven var fuldt tilplantet i 1860. To års tørke og tre voldsomme storme har ramt skoven inden for godt 20 år - så det er kun få af bevoksningerne, der er over 100 år gamle. Til gengæld har Sonnerup Skov en stamme af østrigsk fyr, der bliver brugt til frøavl og dermed til gavn for hele det danske skovbrug. Du kan læse mere i Skov- og Naturstyrelsens folder nr. 20. Foldere over vandreture i statsskovene kan fås i turistbureauer og på biblioteker.

Ulkerup Skov

I Ulkerup Skov lå engang en skovlandsby med samme navn som skoven. Bønderne i landsbyen levede af kvægdrift og en smule kornavl. I løbet af 1700-tallet blev det bestemt, at landets skove skulle drives forstmæssigt forsvarligt. Ulkerup blev nedlagt i 1782 som følge af de nye skovforordninger. Beboerne fik jord, gårde og huse i omegnen. En voldsom storm i 1981 væltede mange træer på det område, hvor Ulkerup lå engang. I stedet for at tilplante området, valgte man at blotlægge arealerne, så resterne af landsbyen blev tilgængelige for publikum i skoven. Du kan læse mere i Skov- og Naturstyrelsens folder nr. 72. Foldere over vandreture i statsskovene kan fås i turistbureauer og på biblioteker.

Maglehøj

Fra Maglehøj ved Høve er der en fantastisk udsigt over Sejrø Bugten og Jyderup Skov.


 

FOTO: © René Kragh - Læs om Rørvig på Rørvig.net

 

Kongsøre Skov

Skoven har sit navn fra en sagnkonge. Det fortælles, at Kong Øre blev slået ihjel i Kalundborg og begravet i skoven. Kongen skulle være begravet i langdyssen i skovens sydende. Det siges, at Kong Øre blev begravet med en kæde af guld, der var så lang, at den nåede fra langdyssen til en høj i Stokkebjerg Skov. Guldkæden ville i så fald have været over 3,5 kilometer lang. Du kan læse mere i Skov- og Naturstyrelsens folder nr. 93. Foldere over vandreture i statsskovene kan fås i turistbureauer og på biblioteker.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>